Taxuskever

Taxuskever

Ook Last van de Taxuskever? Wij Hebben de Oplossing!

De taxuskever, ook wel bekend als de gegroefde lapsnuitkever, is een veelvoorkomende plaag in tuinen en bij kamerplanten. Deze kever behoort tot de snuitkever-familie en kan aanzienlijke schade aanrichten aan je planten. Hier lees je alles over deze plaag en hoe je deze effectief kunt bestrijden met behulp van aaltjes.

Wat is de Taxuskever?

De taxuskever is zwart van kleur en heeft een gegroefd schild met gele vlekjes. Volwassen taxuskevers zijn stoffige grijze of zwarte loopkevers die ‘s nachts actief zijn en tot 9 mm lang worden. Ze hebben een brede snuit en zijn vooral 's nachts actief, waardoor ze soms moeilijk te detecteren zijn.

De larven van de taxuskever zijn roomwit met bruine, C-vormige koppen en kunnen tot 10 mm lang worden. Deze larven groeien uit kleine, ronde eitjes (<1 mm) die vaak moeilijk te zien zijn in de grond. Ze voeden zich met de wortels van planten, wat leidt tot groeistagnatie en verzwakking van de plant.

Herkenning van Schade

Heb je planten in huis of in de tuin waarvan je ziet dat de groei stagneert? Merk je dat er kleine, halfronde hapjes uit de bladeren zijn gegeten? Deze aanwijzingen kunnen erop duiden dat je planten worden aangetast door taxuskevers en hun larven. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen.

Bestrijding van de Taxuskever met Aaltjes

Een effectieve manier om taxuskevers te bestrijden is door het gebruik van aaltjes (nematoden). Aaltjes zijn microscopisch kleine wormpjes die parasiteren op de larven van de taxuskever, waardoor deze afsterven. Dit is een milieuvriendelijke en veilige manier om de plaag onder controle te krijgen.

Hoe Gebruik je Aaltjes?
  1. Bestel Aaltjes: Bij ons kun je eenvoudig aaltjes bestellen, die vervolgens bij je thuis worden bezorgd.
  2. Bereid het Mengsel Voor: Meng het zakje poeder met aaltjes goed door water heen volgens de instructies op de verpakking.
  3. Toepassen: Giet het mengsel bij je aangetaste planten. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, zodat de aaltjes zich goed kunnen verspreiden.
  4. Resultaten: Binnen no time zal je verschil zien. De aaltjes gaan direct aan het werk om de larven van de taxuskever te bestrijden.

Heb je last van de taxuskever en wil je snel een oplossing? Bestel dan vandaag nog onze aaltjes en bescherm je planten tegen deze vervelende plaag. Bezoek ons tuincentrum voor meer informatie en advies!