Spatiphyllum 'Bellini' compacte veelbloeier

Spatiphyllum 'Bellini' compacte veelbloeier

Extra veel lepelvormige witte bloemen en glanzende, donkergroene bladeren die ook nog de lucht voor je zuiveren: de Spatiphyllum 'Bellini' is een absolute topplant!

 

Perfect voor je huiskamer

Als je naar de vorm van zijn lange, rechtopstaande witte bloemen kijkt, begrijp je gelijk waarom Spathiphyllum de Nederlandse naam lepelplant heeft. Hij lijkt trouwens ook op de aronskelk, en dat is
geen toeval, want ze horen tot dezelfde familie(Aracea). In het wild groeit en bloeit Spathiphyllum op de bodem van regenwouden in het Amazonegebied. In de negentiende eeuw kwamen de eerste lepelplanten naar Europa en inmiddels bestaan er al zo’n vijftig gekweekte soorten. De Spatiphyllum 'Bellini' is een compacte lepelplant met prachtig glanzend groen blad en veel witte bloemenbladen rond melkwitte bloeikolven.

 

Nog meer bloemen

De bijzondere Spatiphyllum 'Bellini' is onderdeel van de speciale lepelplant-componistenserie. Opvallend zijn de volle, compacte vorm en de veelheid aan bloemen. Vooral in het voorjaar geeft de 'Bellini' vaak een geweldig rijke bloei, en daarna weer aan het eind van de zomer. De bloemen kunnen wel zes tot acht weken lang mooi blijven. Omdat ze wel veel licht nodig hebben, maar niet van veel direct zonlicht houden, kun je ze het beste iets verder weg zetten van een raam op het zuiden of westen.

 

Vochtig houden

De Spathiphyllum vraagt om wat specifieke zorg, maar daar beloont hij je ook weer uitbundig voor.

  • Zorg dat de grond altijd licht vochtig aanvoelt. Dat betekent dat hij tijdens de lente- en zomermaanden zeker één tot twee keer per week wat vers water nodig heeft.
  • Omdat de lepelplant van een hoge luchtvochtigheid houdt, doe je de bladeren, vooral in de wintermaanden, een plezier met een regelmatige sproeibeurt.
  • Voeg in de lente en zomer eens per maand wat vloeibare plantenvoeding toe aan het gietwater.
  • Knip de uitgebloeide bloemen en lelijke bladeren diep weg.
  • Verpot je Spathiphyllum 'Bellini' eens in de twee tot drie jaar, bij voorkeur in de lente.

 

Super luchtzuiveraar

Naast de glanzende bladeren en lange, witte bloemen heeft de Spathiphyllum 'Bellini' nog een fantastisch voordeel: hij is luchtzuiverend en zorgt voor lekker veel zuurstof! Een absolute aanwinst voor elke kamer!

Kijk voor meer informatie op groenrijk.nl

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...
De kleurrijke Cyclaam

Cyclamen ruiken een beetje naar viooltjes. Wie daar niet gelijk een geurbeleving bij heeft, kan het beste denken aan honing. Aan zijn viooltjesgeur dankt de Cyclaam wellicht zijn bijnaam Alpenviooltje. Niet alleen de heerlijke geur maakt de Cyclaam tot een echte herfsttopper…

Kleurrijk: Bont het najaar in!

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis of in je tuin. Uit dit knolgewas groeien fiere bloemen met helder rode...

Lees meer...
Bosviolen blijven maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het bosviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij is wat kleiner en verfijnder dan...

Lees meer...
Peperomia’s: kleine planten met grootse bladeren

Peperomia’s zijn mooie, compacte planten die je huiskamer snel opfleuren. Ze verschillen van elkaar in grootte, bladvorm en kleur, maar vormen samen toch een hele leuke combinatie.

 

Peperomia’s verschillen vaak zo van elkaar, dat je eigenlijk niet door hebt dat ze familie zijn. Sommige hebben dik, vetplantachtig blad, anderen juist flinterdunne bladeren aan lange stengels. In de natuur zijn er naar alle waarschijnlijkheid wel meer dan 1000...

Lees meer...