Maximaal plezier met mini violen in schaal

Maximaal plezier met mini violen in schaal

Heb jij nog even geen zin in herfst en winter? Dan heeft GroenRijk een instant oplossing: zet een schaal met kleurige bosviooltjes (Viola cornuta) neer en het voelt gelijk weer wat zonniger. Bij onze tuincentra kun je nu een kant-en-klare schaal met deze kleine maar supersterke plantjes kopen.

Klein maar fijn

Het bosviooltje (Viola cornuta) is wat kleiner dan de gewone violen en herkenbaar aan een uitsteekseltje aan de achterkant. Als je goed kijkt, zie je dat dit een spoortje is in de vorm van een bos, vandaar de naam.

  • Dit maakt de Viola cornuta een perfect plantje in ieder seizoen:
  • De plantjes bloeien maanden lang.
  • De bloemen kunnen wel wat vorst hebben.
  • Ook de wintergroene blaadjes geven na de bloei nog wat kleur.
  • Bosviooltjes kunnen overwinteren en volgend jaar opnieuw bloeien.

Opschalen

Met een of meer schalen vol bosviooltjes op een terrastafel, tuinbankje of plantenetagère geef je heel makkelijk een minimetamorfose aan je tuin of balkon. Door gaatjes in de onderkant zorg je dat de schaal goed kan draineren en het overtollige water wegloopt. Maar je bosviooltjes-styling hoeft zich niet te beperken tot buiten. Ook binnen kun je met een schaal nog wat zomer in huis halen. Denk eens aan een plekje op een tafel, je bureau of de vensterbank. Lekker vrolijk toch?

Zelf een schaal met bosviooltjes vullen

De neutrale schalen vol bosviooltjes van GroenRijk passen moeiteloos binnen de stijl van jouw huis, tuin of balkon. Mocht je toch iets specifieks zoeken of gaan voor schaalvergroting, dan kun je  hiervoor natuurlijk ook bij GroenRijk terecht. Met een rieten, houten, kunststof, stenen of zinken schaal kun je een accent geven dat mooi past bij een moderne, klassieke of juist landelijke stijl. Gebruik hiervoor universele potgrond en doe onderin eventueel wat hydrokorrels.

Zo laat je ze stralen

Liefde komt van twee kanten. Ook al zijn bosviooltjes heel makkelijk in de omgang, als je goed voor ze zorgt, stralen zij langer voor jou. Enkele tips om jouw liefde te tonen:

  • Zet ze niet in vol zonlicht.
  • Knip uitgebloeide bloemen af.
  • Geef eens per twee weken wat vloeibare meststof bij het water.
  • Geef voldoende water maar pas op voor natte wortels.
  • Na de bloei kun je de bosviooltjes in de volle grond zetten als bodembedekker.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...
De kleurrijke Cyclaam

Cyclamen ruiken een beetje naar viooltjes. Wie daar niet gelijk een geurbeleving bij heeft, kan het beste denken aan honing. Aan zijn viooltjesgeur dankt de Cyclaam wellicht zijn bijnaam Alpenviooltje. Niet alleen de heerlijke geur maakt de Cyclaam tot een echte herfsttopper…

Kleurrijk: Bont het najaar in!

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis of in je tuin. Uit dit knolgewas groeien fiere bloemen met helder rode...

Lees meer...
Bosviolen blijven maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het bosviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij is wat kleiner en verfijnder dan...

Lees meer...
Peperomia’s: kleine planten met grootse bladeren

Peperomia’s zijn mooie, compacte planten die je huiskamer snel opfleuren. Ze verschillen van elkaar in grootte, bladvorm en kleur, maar vormen samen toch een hele leuke combinatie.

 

Peperomia’s verschillen vaak zo van elkaar, dat je eigenlijk niet door hebt dat ze familie zijn. Sommige hebben dik, vetplantachtig blad, anderen juist flinterdunne bladeren aan lange stengels. In de natuur zijn er naar alle waarschijnlijkheid wel meer dan 1000...

Lees meer...